selderij
Selderij is in Nederland een zomergroente, einde zomer wordt deze groente ook vaak als groenselderij aangeboden. Voor bleekselderij wordt groenselderij gebleekt, meestal door een paar weken voor de oogst de stengels samen te binden en te bedekken met grond, karton, plastic of terracotta potten.
De rest van het jaar wordt bleekselderij meestal geïmporteerd en als een struikje met de stengels in een plastic zak verpakt aangeboden.
Selderijstengels worden in veel gerechten gebruikt als smaakmaker, het blad smaakt scherp en is geschikt om bouillon mee te trekken. Selderijstengels kunnen rauw of gestoofd gegeten worden.
Selderij is rijk aan vitamine C en kalium en werkt vochtafdrijvend.
Recepten met selderij:
- Italiaanse maaltijdsoep
- Boerenkoolsoep
- Linzensoep
- Russische soep
- Bolognaise
- Spinazierolletjes
- Wortel-amandelsoep
- Aardpeersoep
- Quinoaburgers
- Knolselderijsoep
- Italiaanse witte bonen

Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.
Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.