selderij

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, groenselderijSelderij is in Nederland een zomergroente, einde zomer wordt deze groente ook vaak als groenselderij aangeboden. Voor bleekselderij wordt groenselderij gebleekt, meestal door een paar weken voor de oogst de stengels samen te binden en te bedekken met grond, karton, plastic of terracotta potten

De rest van het jaar wordt bleekselderij meestal geïmporteerd en als een struikje met de stengels in een plastic zak verpakt aangeboden.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Italiaanse maaltijdsoepSelderijstengels worden in veel gerechten gebruikt als smaakmaker, het blad smaakt scherp en is geschikt om bouillon mee te trekken. Selderijstengels kunnen rauw of gestoofd gegeten worden.

Selderij is rijk aan vitamine C en kalium en werkt vochtafdrijvend.


Recepten met selderij:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl