Kamut

Kamut is een oude verwant van tarwe die niet veredeld is, een zogenaamd oergraan.

Het werd duizenden jaren geleden verbouwd in de vruchtbare sikkel tussen Egypte en de streek tussen de Eufraat en de Tigris. Het is lange tijd in de vergeethoek geweest maar wel bewaard gebleven. 

Een van de sterke verhalen rond de terugkeer van Kamut is dat een Amerikaanse soldaat uit de tweede wereldoorlog een handvol graan meenam uit een piramide en dit thuis heeft uitgezaaid en het zaad heeft laten vermeerderen. Men noemde dit Kings Tut’h wheat. Later heeft men het de naam Kamut gegeven, een oude Egyptische naam voor tarwe. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kamutsalade

Inmiddels wordt kamut weer verbouwd in de biologische landbouw. Kamut is net zo veelzijdig als tarwe, maar heeft een hogere voedingswaarde. Het bevat net zoals tarwe ook veel gluten, maar meer eiwitten, mineralen en essentiële aminozuren dan in tarwe en het is lichter verteerbaar. Hoewel kamut gluten bevat worden deze vaak beter verdragen dan de gluten uit tarwe. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl