Koken met granen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Gezond Lekker EtenHet kookboek Gezond Lekker Eten is al jarenlang de kookstandaard in de natuurvoedingskeuken.

Goede achtergrondinformatie, ook over granen en hun bereiding. Veelal vegetarische recepten, maar ook wat aandacht voor vlees en vis.


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, 7 GranenEen ander standaardwerkje uit 1974 is 7 Granen (ISBN 9060380622), met wat korte achtergrondinformatie en ruim 180 recepten.

De recepten zijn eenvoudig en benadrukken de kwaliteit en smaak van de granen. 

De uitgave is ietwat gedateerd en alleen nog 2e hands verkrijgbaar, maar nog goed bruikbaar.


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Eenvoudige graanreceptenIn 1985 verscheen een het Nederlandse kookboekje Eenvoudige graanrecepten (ISBN 9062382703).

Dit kookboekje geeft enige achtergrondinformatien over granen en heeft onder andere een handige tabel voor de bereidingswijze van graan en uiteraard ook recepten voor ontbijt, soep, hoofdmaaltijd, salades, sauzen, nagerechten, gebak en lunchgerechten.


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Getreide ZubereitungenIn de Duitse taal bestaat er een klein standaardwerkje met veel goede achtergrondinformatie, tabellen voor de voedingswaarde en bereiding en smakelijke, voedzame en eenvoudige recepten: Getreide Zubereitungen (ISBN 9783922290179).


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Getreidekuche im Rhythmus der WochentageEen andere Duitse uitgave is Getreideküche im Rhytmus der Wochentage (ISBN 392505104). Dit kookboekje volgt met de recepten het ritme van de weekdagen en het daarbij behorende graan, ook in dit boekje ligt de nadruk op eenvoud, voedingswaarde en smakelijke gerechten.


Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Volwertkuche fur SinglesEen soortgelijke uitgave, ook in het Duits, is Vollwertküche für Singles und Berufstätige (ISBN 3895394467). Er bestaan meerde delen in dit thema.

De recepten zijn beschreven voor 1 persoons huishoudens, waaronder veel recepten met volle granen. Zowel snelle recepten als recepten die voorbereidingstijd nodig hebben.

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl