Komijnzaad
Komijn komt voornamelijk uit Aziƫ en uit de landen rond de Middellandse Zee.
Smaak
Komijn is een schermbloemige, eenjarige plant waarvan we de zaden gebruiken, het wordt veel gebruikt in de Aziatische en Indische keuken. Komijn heeft een sterke, aromatische en wat licht bittere smaak. Het is een bestanddeel van kerriepoeder.
Kaas
In Nederland maken we er iets specifieks Hollands mee, namelijk komijnekaas.
Spijsvertering
Komijn heeft een ontkrampende werking, het bevordert de vertering en ondersteunt bij (nerveuse) maagklachten.
Komijn wordt door mij in veel recepten gebruikt, hieronder een paar voorbeelden.
Recepten:
- Geroosterde wortelgroenten
- Linzensalade
- Gepofte pastinaak
- Kikkererwtensoep
- Dal met rode linzen
- Rode bietensoep
- Paarse spitskool
- Italiaanse maaltijdsoep
- Wortel-appel-beleg
- Linzenpate
- Pittige linzenschotel
- Gevulde snijbiet
- Quinoaschotel
- Kruidige wortelen
- Vegetarische erwtensoep
- Aubergineplakken
- Linzen-tofu-balletjes
- Andijviestamppot
- Raapstelenquiche

Ineke Fienieg
Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.