Koolraap

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, koolraapKoolraap heeft een robuust uiterlijk, de schil is vaak geel met groen met meestal een paarse kop, van binnen is hij geel. Koolraap is familie van de kruisbloemigen waar koolsoorten ook onder vallen, deze kool groeit echter onder de grond. Het is een goede bewaarknol.

Koolraap is tegenwoordig niet erg populair, misschien komt dat omdat deze knol nog veel mensen aan tijden van armoede of voedseltekort doet denken. Gelukkig beginnen veel groente liefhebbers en restaurants deze knol te herwaarderen.

Koolraap heeft een pittige, maar eigen smaak en kan op veel manieren bereid worden: gekookt, geroosterd of als puree, maar rauw zijn ze niet smakelijk.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, koolraaprol

De beste koolraap schijnt geteeld te worden op zware klei. 

Koolraap bevat, net zoals alle kolen, veel vitamine C.


Recepten met koolraap:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl