Lavendel

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, lavendel

Lavendel komt oorspronkelijk uit de zone die van het Middellandse Zeegebied uitstrekt tot aan India.

Sinds de Romeinse tijd is lavendel al een essentieel onderdeel in kruiden- en kloostertuinen. Er zijn altijd geneeskrachtige eigenschappen aan deze plant toegeschreven.

De naam lavendel komt van de Latijnse woord lavare, dat wassen betekent.

Cosmetische industrie

Lavendel wordt tegenwoordig vooral gebruikt in de cosmetische industrie vanwege de heerlijke geur en de kalmerende uitwerking daarvan.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, lavendellimonadeVele soorten

Er bestaan vele soorten lavendel in verschillende kleuren en met verschillende bloemen, de meest gangbare lavendel is paars van kleur. In Europa wordt lavendel voor de etherische oliën gekweekt in zuid Frankrijk. De bloeiende lavendelvelden zijn daar een trekpleister voor toeristen.

Lipbloemige

De lavendel hoort als plant bij de lipbloemigen, bloemen en blad bevatten veel etherische oliën.

Culinair

Lavendel kan - met mate - ook culinair worden gebruikt. De etherische oliën stimuleren de vertering van koolhydraten. Het rustgevende effect werkt ook van binnenuit.


Recepten met lavendel:

 

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl