Mango

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, mangoEen mango is een tropische vrucht en groeit aan bomen die wel 40 meter hoog kunnen worden, voornamelijk in India.

Er bestaan vele soorten mango's, verschillend in vorm en omvang en ook de kleur van de schil varieert. De mango's die wij importeren zijn meestal groen met een rode blos. Het rijpe vruchtvlees is altijd donkergeel - oranje, sappig, zoet en geurig. Een rijpe mango herken je door lichtjes je duim in het vruchtvlees te drukken, het vruchtvlees moet dan meegeven.

Mango's hebben een grote houtachtige pit die met het vruchtvlees vergroeid is, dat maakt de mango wat lastig schoonmaken. Het is handig om de ongeschilde mango van boven naar beneden in drie stukken te snijden, waarvan het middelste gedeelte de pit bevat. Het vruchtvlees kan in blokjes worden ingekerfd en zo uit de schil worden gegeten.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, curry met watermeloenVoedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, mango

Een mango is heel geschikt als handfruit, maar smaakt ook geweldig in curry's en andere gerechten. Mango bevat enzymen die een rol spelen bijn het afbreken van eiwitten. Daardoor is is de vrucht soms moeilijk rauw te verwerken in sommige gerechten. Verhitting breekt deze enzymen echter af.

Altijd, maar zeker ook bij tropisch fruit is het belangrijk om voor biologisch geproduceerd fruit te kiezen en als het even kan ook nog fairtrade geproduceerd. 


Recepten met mango:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl