Meiraapjes

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, meiraapMeiraap wordt ook wel meiknol genoemd, het is een lid van de kruisbloemfamilie waar ook de kolen toe behoren.

Meiraap is in Nederland een zogenaamde vergeten groente die je echter steeds vaker in natuurwinkels of op boerenmarkten kunt vinden. In Belgiƫ en Frankrijk is het een veel gegeten groente.

Meiraap wordt vroeg in het voorjaar geteeld en is vanaf maart-april te verkrijgen. De vroege oogst komt uit zuid Europa, later in het seizoen komt de meiraap ook uit Nederland.

De knolletjes zijn wit met paars of lila, ze kunnen zowel rauw als gaar worden gegeten en ze hoeven niet te worden geschild.


Recepten met meiraap:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl