Munt

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, munt​Munt komt over de hele wereld voor, in vele soorten en kruisingen met veel verschillende namen zoals bijvoorbeeld Kruizemunt, Akkermunt of Watermunt. Munt is een sterke groeier, een woekeraar en is winterhard. Heb je een plant in de tuin staan dan is het lastig om er weer vanaf te komen.

Tegenwoordig is thee van verse munt razend populair in de horeca.

Verse munt

Munt smaakt soms erg goed in salades, de bloemetjes hebben een lichte munstsmaak en zijn erg decoratief in een salade of op een dessert. Pluk hiervoor de paarse bloemblaadjes voorzichtig los van het steeltje.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bietensaladeMenthol

Munt bevat menthol, een vluchtige olie die het kruid de typische geur en smaak geeft. Menthol  wordt verwerkt in kauwgom en pepermunt.

Het bevordert de spijsvertering, verzacht darmkrampen en wordt ook wel ingezet bij misselijkheid.

Menthol-olie

Menthol-olie wordt ook uitwendig gebruikt, bijvoorbeeld bij hoofdpijn of een jeukende huid. Maar niet iedereen verdraagt deze olie, sommige mensen reageren er heftig allergisch op. De olie is niet geschikt voor kinderen.


Recepten met verse munt:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl