Nachtbrood
Nachtbrood
Brood van lang gerezen deeg
Ineke Berentschot
ISBN 9789491728082
Tijdens Ekotown 2014 ontmoette ik Ineke Berentschot, auteur van dit kookboek. Ineke is jarenlang bakker geweest in een biologische bakkerij. Tegenwoordig schrijft ze veel, waaronder dit kookboek en geeft ze kookworkshops met als thema brood bakken en organiseert ze wandelingen langs de graanvelden van Doornik natuurakkers. Op haar website staat veel achtergrondinformatie over graan en het proces van brood bakken.
Omdat ik zelf de waarde van lang gerezen deeg onderschrijf ben ik gelijk gaan experimenteren recepten uit dit boek. Sindsdien bak ik fantastisch brood, goed van smaak, heerlijk geurend en voedzaam.
Kookworkshops broodbakken
Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook kookworkshops rond brood bakken organiseer. Dit laat ik liever aan de experts over. Inmiddels heb ik een kookworkshop zuurdesembrood bakken bij Ineke Berentschot gevolgd. Een aanrader!
Inmiddels heeft Ineke Berentschot al meerdere malen broodbakles in Utrecht gegeven, tot groot plezier van de deelnemers. Een nieuw aanbod volgt te zijner tijd in de Agenda.
Graanvelden bezoeken
Samen met Louis Dolmans van Doornik natuurakkers organiseert Ineke in de periode juni tot augustus wandelingen langs bijzondere graanvelden in dit natuurgebied. Zelf probeer ik zoveel mogelijk mee te wandelen. Wil je je ook een keer meewandelen?

Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.
Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.