Nori

Nori is gemaakt van zeewier, om precies te zijn roodwier. 

Dit zeewier komt van nature voor in ondiep zeewater, vooral in Japan, maar ook langs de kust van Europa en USA.

Het geoogste zeewier wordt tussen matten geperst en gedroogd. Daarna worden er vierkante vellen van gesneden. 

Geroosterd

Nori heeft een ruwe en een glanzende kant. Soms moet de nori nog geroosterd worden, dit kan boven een kleine vlam op het fornuis. De kleur verandert dan van zwart-paars in groen. 

Voedingswaarde

Zeewier bevat veel eiwitten, nori bevat de meeste eiwitten van alle zeewier. Daarnaast bevat nori vitamines zoals A, B en C en behoorlijk wat calcium en ijzer.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Aziatische salade

Jodium

Wat alle zeegroenten echter belangrijk maakt in een evenwichtig voedingspatroon is de aanwezigheid van jodium. Dit is een belangrijke stof voor de werking van de schildklier.

Vooral mensen die nooit vis of gejodeerd zout eten wordt geadviseerd regelmatig zeegroenten op het menu te zetten. Een paar gram per keer is voldoende.

Zeewier

Meer informatie over zeerwier is te vinden op de website van de Zeewierwijzer.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl