Paarse spitskool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paarse spitskoolPaarse spitskool bestaat nog niet zo lang, deze kool is geen oud ras maar een recente kruising tussen spitskool en rodekool.

Paars en mals

Paarse spitskool heeft het uiterlijk en de malsheid van spitskool en de smaak en kleur van rodekool. De kleur gaat niet verloren tijdens het koken.

Waarom deze variant is ontwikkelt weet ik niet. Het ziet er in elk geval spectaculair uit. Zodra deze kool in de winkel ligt (de meeste natuurvoedingswinkels) verkoopt ’ie zichzelf.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paarse spitskool 

Geen bewaarkool

Rode spitskool is sneller gaar dan rodekool, maar spitskool is geen bewaarkool en rodekool wel.

Alle kolen bevatten zeer veel vitamine C en mineralen. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl