Paddenstoelen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, paddenstoelenEen paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel of zwam. Schimmels en zwammen groeien op plaatsen waar het leven zich terugtrekt, in een koude, vochtige en donkere omgeving. In een vitale omgeving komen geen schimmels voor. Dat is voor sommige mensen genoeg reden om nooit paddenstoelen te eten. 

Last van schimmels?

In elk geval raad ik je aan om geen paddenstoelen te eten wanneer je zelf last hebt van schimmels, zoals bij Candida, vaginale- of voetschimmel. Gebruik dan voeding dat veel warmte en zonlicht heeft opgeslagen.

Giftig?

Niet alle paddenstoelen zijn eetbaar, soms zijn ze giftig, maar de paddenstoelen die in winkels worden verkocht zijn altijd veilig. Eet paddenstoelen liever niet rauw. In paddenstoelen komt van nature de gifstof agaritine voor, een klein beetje kan geen kwaad, maar je kunt ze beter eerst bakken of koken, daarmee verdwijnt deze gifstof.

Geen vleesvervanger

Paddenstoelen zijn geen goede vleesvervanger, ze bevatten weliswaar eiwitten, maar niet genoeg B-vitamines en ijzer. Wanneer je vaak of altijd vegetarisch eet is het goed te weten waarmee je de voedingsstoffen in vlees kunt vervangen.

Weten hoe je vlees kunt vervangen? Kom daarvoor naar de workshop een Evenwichtige vegetarische maaltijd, die ik een paar keer per jaar geef. Kijk voor meer informatie in de Agenda.


Recepten met paddenstoelen:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Reacties

marcela Leiden 2016-09-18 08:30:27 Dankje Ineke! heel interesant!

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl