palmsuiker

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, palmsuikerPalmsuiker komt uit de tropen, maar voor de productie hoeft geen tropisch regenwoud te worden gekapt. De suikerpalm groeit het best in gemengd tropisch bos en niet in een monocultuur. 

Voor palmsuiker wordt het zoete sap uit specifieke palmboomsoorten gewonnen door een schijf van de bloeistengel af te snijden. Het sap dat vrijkomt wordt opgevangen en ingekookt of ingedampt. Hoe verder het ingekookt is, hoe donkerder de bruine kleur en hoe harder de suiker en hoe hoger de zoetkracht. De lichtgekleurde palmsuiker heeft een vrij neutrale smaak terwijl de donkere variant meer naar karamel smaakt.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, courgette-chocoladetaartPalmsuiker bevat net zoals ahornsiroop en oerzoet nog voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. De opname in het lichaam is vrij traag, waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Het blijft echter een suiker en is niet noodzakelijk in een gezond voedingspatroon.

In Nederland is palmsuiker ook biologische en fairtrade te koop, bijvoorbeeld van Masarang.


Recepten met palmsuiker:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl