Peren

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, stoofperenRijpe handperen zijn zoet en sappig, stoofperen zijn droog en wat wrang van smaak en zijn ongekookt niet te eten. Een (bijna) rijpe handpeer is te herkennen wanneer het vruchtvlees rond de steel licht meegeeft wanneer je deze indrukt. Rijpe peren zijn hoogstens een paar dagen te bewaren, ze worden snel papperig.

Voedingswaarde

Peren bevatten veel vitamine C, mineralen en voedingsvezels, ze zijn iets laxerend en vochtafdrijvend. Peren geven zelden aanleiding tot allergische reacties.

Peren

Populaire handperen zijn bijvoorbeeld Conference of Doyenné du Comice. Het aanbod is echter veel groter, met mooie namen zoals Kruidenierspeer, Juttepeer, Triumphe de Vienne, Beurré Alexander Lucas, Bonne Louise, Comtesse de Paris, Winterrietpeer, Franse wijnpeer, Zwijndrechtse wijnpeer, Concorde, Beurré Hardy, (zoete-zure) Brederode.

Stoofperen

Het meest bekende stoofperenras is Giesser Wildeman, met een wat korrelige textuur. Giesser Wildeman peren nemen gemakkelijk de kleur aan van het kookvocht. Mijn voorkeur voor het kleuren van stoofperen gaat uit naar oersap, vlierbessen oersap bijvoorbeeld geeft de stoofperen een diep paarse kleur. Een paar eetlepels ahornsiroop zorgen voor een mild zoete smaak. Het meekoken van specerijen maakt stoofperen nog geuriger, smakelijker en beter te verteren.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, stoofperen

Soms wordt er ook wijn gebruikt om de peren in te stoven. Sommige supermarkten bieden het fantasieproduct perenrood aan, dit bestaat uit kleurstof en suiker. Deze ingrediënten kunnen ons niet voeden.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl