Peterselie

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, tuinkruidenVan peterselie worden er in de winkels vaak twee varianten aangeboden: de platte en de krul. 

(Op de foto staan krulpeterselie en selderij, deze lijkt uiterlijk wel wat op de platte peterselie maar de smaak is heel anders.)

Sommige mensen vinden platte peterselie smaakvoller dan krulpeterselie, dit komt misschien omdat platte peterselie in verhouding meer etherische oliƫn bevat.

Geen garnering

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, groene hunusBeide varianten zijn rijk aan ijzer, vitamine C en mineralen. Het verse kruid bevordert de spijsvertering en ondersteunt de werking van lever en nieren. Kortom dit kruid heeft een hoge voedingswaarde en is meer dan alleen garnering. Het kan in flinke hoeveelheden aan een gerecht worden toegevoegd, bij voorkeur niet te lang meekoken.

Moestuin

In de moestuin is peterselie een oefening in geduld. Het kan wel 4 weken duren voordat het zaad opkomt. De plant staat liever niet de hele dag in de volle zon, hij doet het beter in de halfschaduw. 


Recepten:

In heel veel recepten is peterselie verwerkt, hieronder een paar voorbeelden:

Nieuwsbrief:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl