Pinda's

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, pindaPinda’s worden geteeld in subtropische gebieden en alhoewel ze in de volksmond noten worden genoemd zijn ze dat botanisch gezien niet, het zijn peulvruchten. 

Alleen kastanjes, hazelnoten, beukenootjes en eikels mogen zich botanische noten noemen. Alle andere bij ons bekende noten zijn meestal zaden of steenvruchten. Maar voor het gemak en omdat het om nagenoeg dezelfde voedingswaardes gaat, noemt iedereen ze noten, ik ook.

Wat de pinda echter een vreemde eend in de bijt maakt is dat zijn vruchten niet in de zon rijpen maar onder de grond, niet zoals bij aardappels aan de wortels maar aan bloemstengels, die zich eenmaal bevrucht in de aarde boren. Vandaar de naam aardnoot. 

Pinda’s zijn rijk aan mineralen, B-vitamines en vitamine E. Ze bevatten 25% eiwit en 52% vet, voornamelijk onverzadigde vetzuren. Echter door hun groeiwijze ontbreekt de zonkracht in deze vetten, dat is voor sommige mensen de reden om geen of weinig pinda's te eten.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl