Pompoenpitten

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, pompoenpittenPompoenpitten zijn te vinden in elke pompoen, ze zijn echter niet allemaal eetbaar. 

Vaak moeten de pitten eerst nog gepeld worden omdat er een hard schilletje omheen zit, net zoals bij zonnebloempitten. De pompoen Snackjack Cucurbita Pepo (foto) heeft zogenaamde naakte zaden die ook zonder te pellen gegeten kunnen worden.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, Snackjack Cucurbita Pepo

Voedingswaarde pompoenpitten

Pompoenpitten bevatten circa 45% olie, het eiwitgehalte is bijna 30%. Verder bevatten pompoenpitten veel vitamines, mineralen en sporenelementen zoals ijzer, koper, mangaan, zink, selenium, magnesium en vitamine E.

Geperst leveren pompoenpitten een hoogwaardige olie met een heel eigen smaak. Deze pompoenpitolie is alleen geschikt voor koud gebruik zoals over salades. Een variant is pompoenpitolie van geroosterde pompoenpitten, deze olie heeft een donkerbruine kleur.

Geroosterde pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten zijn net zoals zonnebloempitten een voedzame snack: verwarm hiervoor een droge koekenpan zonder vet en rooster een paar eetlepels pompoenpitten al roerend tot ze beginnen te zwellen en te poffen. Een snufje zout erover en klaar.


Recepten met pompoenpitten:

Recepten met pompoenpitolie:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl