Radicchio

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, radicchioJe ziet ze rond deze tijd steeds vaker op de groenteafdeling liggen, mooie paars-rode kropjes Radicchio.

Radicchio is nauw verwant aan de witlof. Beiden hebben een wat bittere smaak, daarmee is dit een van de weinige voedingsmiddelen die nog bitterstoffen bevatten.

In de afgelopen eeuw zijn de bitterstoffen vaak uit de plant geteeld, omdat mensen van nature niet zo dol zijn op een bittere smaak. Overigens wordt de smaak milder wanneer de groente verhit wordt.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, WaldorfsaladeDeze bittere smaak heeft echter ook een functie. Bitter stimuleert de lever, maakt de stofwisseling krachtig en zorgt ervoor dat eiwit beter verteerd wordt.

Bitter in de mond, maakt het hart gezond


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl