Rode radijskiemen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rode radijskiemenRode radijskiemen, of Sango zijn de kiemen van een rood/paarse variant van radijszaad. Deze kiemen hebben een lekker pittige smaak. De opvallende kleur komt door een zeer hoog gehalte Anthocyaan (E163). Radijs behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is een koolgewas.

Zelf radijs laten kiemen is net zo eenvoudig als radijsjes zaaien in de moestuin. Het lukt nagenoeg altijd. Beiden hebben een pittige smaak, waar je wakker van wordt!

Wanneer je normaal gesproken radijs slecht kunt verdragen zal het verteren van radijskiemen over het algemeen minder moeite kosten.

Water

Zowel voor de kiemen als voor de planten in de moestuin is het een regel dat hoe meer water je gebruikt (vaker spoelen of water geven), hoe zachter de smaak wordt. 

Radijskiemen moeten niet te lang uitgroeien want dan wordt de smaak bitter.

Voedingswaarde

Radijskiemen bevatten onder andere Vitamine A, B1, C, ijzer en fosfor, maar belangrijker is de vitaliteit. Alle kiemgroenten ondersteunen de spijsvertering en stimuleren de celgroei en het herstel.

Daarnaast versterken ze ook het immuunsysteem waardoor de kans op bijvoorbeeld verkoudheid, griep en andere aandoeningen vermindert. 

 

 

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl