Rodekool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rodekoolRodekool wordt geteeld op vruchtbare grond, het is een gulzige groeier.

 

 

Sluitkool

Het blad van de rodekool is sappig en groeit zo dicht op elkaar dat het een gesloten krop vormt, dit noemen we een sluitkool. Deze vorm maakt de kool geschikt voor bewaren gedurende de winter na de oogst. De oogst is in de herfst, voor de vorst. Kolen worden vanaf de oogst opgeslagen in koelcellen.

Voedingswaarde

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rode kool met walnotenDe voedingswaarde van rodekool is hoog, het bevat naast ijzer ook veel vitamine C.

Kooktijd

Rodekool moet niet te lang gekookt worden, anders wordt de kool zwaar verteerbaar. 

Kleur

De rode kleur wordt veroorzaakt door anthocyaan

Anthocyaan

Anthocyaan kan worden gebruikt als een zuur/base-indicator.

  • Voeg je een zure stof (appel, citroen, azijn) toe aan rodekool dan kleurt de kool meer rood.
  • Voeg je een basische stof toe (bijvoorbeeld aardappelsap) dan kleurt de kool meer blauw.

Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl