Roze peper

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, roze peperRoze peper, oftwel Schinus molle, is helemaal geen familie van de peper, maar een vruchtje van een boom die in Zuid-Amerika groeit, dit vruchtje, of zaadje heeft een pittige smaak.

In de natuurvoedingskeuken wordt niet zo vaak peper gebruikt, wel eens gedroogde rode pepertjes, maar er wordt niet standaard 'zout en peper' in een recept gebruikt. Dit is omdat echte peper de smaakpapillen zodanig verdoofd, dat er van de rest van de ingredienten weinig geproefd wordt. Eet je dagelijks peper, dan kunnen je smaakpapillen onder invloed hiervan steeds minder de fijne nuances van de andere smaken proeven. Een oplossing is peper slechts af en toe en spaarzaam gebruiken.

Zwarte, witte, groene en roze peper

De verschillen tussen zwarte, witte, groene en roze peper worden ontrafeld in een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde.

Roze peper van Het Blauwe Huis is in Utrecht te koop bij de Ekoplaza aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Overgevoeligheid

Het Blauwe Huis meldt op de verpakking:

Bij overgevoeligheid voor cashewnoten kan roze peper vergelijkbare reacties oproepen.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, roze peper


Recepten met roze peper:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl