Rozemarijn

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, rozemarijnRozemarijn hoort net als tijm en lavendel bij de lipbloemigen. Het kenmerk van deze kruiden is dat niet alleen hun bloemen maar vooral hun bladeren heerlijk ruiken. De rozemarijnnaaldjes bevatten veel etherische oliën. 

Rozemarijn is een groen blijvend heestertje en groeit in het wild vooral in het Middellandse Zeegebied. Daar kan het wel anderhalve meter hoog worden. De plant kan echter slecht tegen vorst.

Stimulerend en verwarmend

Rozemarijn werkt zowel rustgevend als stimulerend op de geest en de spijsvertering. Het heeft een gunstig effect op de darmen. Rozemarijn werkt ook verwarmend.

Het wordt niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook in de cosmetische industrie vanwege de geur. Rozemarijnolie wordt ook verwerkt in crèmes en zalven. 

Spijsvertering

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, aardpeerchips

Een goede spijsvertering begint eigenlijk al  voor het eten: het ruikt lekker in de keuken, mmmm wat eten we vandaag? wordt er dan gevraagd. Het water loopt me in de mond!

Dit is speeksel dat helpt bij de vertering van het voedsel. De echte spijsvertering begint in de mond. De smaak van kruiden stimuleert de speekselproductie, dit intensiveert de vertering van koolhydraten. Ook de andere spijsverteringorganen worden actief en scheiden hun verteringssappen af. Daarom is het beter om tijdens de maaltijd niet teveel te drinken, maar vooral goed te proeven en te kauwen.


Recepten:

Nieuwsbrief:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl