Rucola

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rucolaRucola (raketsla) hoort net zoals de kolen bij de kruisbloemfamilie. Het blad heeft een pittige, iets bittere en nootachtige smaak. Het is lekker om wat rucolablad aan een groene salade toe te voegen, vaak zit het ook in kant-en-klare salademengsel.

In de moestuin is het een snelle plant die je van de lente tot de herfst kunt zaaien en binnen 2 tot 3 weken kunt oogsten. In de zomermaanden schiet de rucola snel door, de plant gaat dan bloeien. De smaak van het blad is dan nog pittiger, maar ook taaier. De bloemetjes zijn ook eetbaar en zijn leuk als garnering.

De smaak van verse rucola uit de moestuin is echter veel sterker dan de rucola uit een zakje in het koelvak van de winkel.

Omdat rucola zo snel doorschiet (komt daar de naam raket vandaan?) is het ook leuk om veel te oogsten en er pesto mee te maken.


Recepten met rucola:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl