Rucola

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rucolaRucola (raketsla) hoort net zoals de kolen bij de kruisbloemfamilie. Het blad heeft een pittige, iets bittere en nootachtige smaak. Het is lekker om wat rucolablad aan een groene salade toe te voegen, vaak zit het ook in kant-en-klare salademengsel.

In de moestuin is het een snelle plant die je van de lente tot de herfst kunt zaaien en binnen 2 tot 3 weken kunt oogsten. In de zomermaanden schiet de rucola snel door, de plant gaat dan bloeien. De smaak van het blad is dan nog pittiger, maar ook taaier. De bloemetjes zijn ook eetbaar en zijn leuk als garnering.

De smaak van verse rucola uit de moestuin is echter veel sterker dan de rucola uit een zakje in het koelvak van de winkel.

Omdat rucola zo snel doorschiet (komt daar de naam raket vandaan?) is het ook leuk om veel te oogsten en er pesto mee te maken.


Recepten met rucola:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl