Schorseneren

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, schorsenerenSchorseneren komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa en worden ook wel winterasperges genoemd. De smaak lijkt echter niet op asperges, maar is eerder licht nootachtig. 

Schorseneren bevatten het koolhydraat inuline, dat beschermt de wortels niet alleen tegen bevriezing maar is ook bevorderlijk voor een optimale darmfunctie. Schorseneren zijn rijk aan ijzer en fosfor. 

Om dit koele, stoere wortelgewas wat losser en warmer te maken kan er bij het bereiden zaad van schermbloemige kruiden worden meegekookt.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, frittata met schorsenerenHet schillen van schorseneren is bewerkelijk, schorseneren laten bij het schillen een kleverig sap vrijkomen, wat heel moeilijk weg te wassen is. Rauw schil je ze het beste onder water om geen plakhanden te krijgen. Je kunt ze ook eerst goed wassen en afborstelen en dan met schil en al koken, na het koken pel je de schil er vrij eenvoudig af.

Vroeger noemde men schorseneren daarom keukenmeidenverdriet.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl