Schorseneren

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, schorsenerenSchorseneren komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa en worden ook wel winterasperges genoemd. De smaak lijkt echter niet op asperges, maar is eerder licht nootachtig. 

Schorseneren bevatten het koolhydraat inuline, dat beschermt de wortels niet alleen tegen bevriezing maar is ook bevorderlijk voor een optimale darmfunctie. Schorseneren zijn rijk aan ijzer en fosfor. 

Om dit koele, stoere wortelgewas wat losser en warmer te maken kan er bij het bereiden zaad van schermbloemige kruiden worden meegekookt.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, frittata met schorsenerenHet schillen van schorseneren is bewerkelijk, schorseneren laten bij het schillen een kleverig sap vrijkomen, wat heel moeilijk weg te wassen is. Rauw schil je ze het beste onder water om geen plakhanden te krijgen. Je kunt ze ook eerst goed wassen en afborstelen en dan met schil en al koken, na het koken pel je de schil er vrij eenvoudig af.

Vroeger noemde men schorseneren daarom keukenmeidenverdriet.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl