Seitan

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, seitanSeitan is van oorsprong een Japans product, het wordt gemaakt van tarwemeel. 

Gluten

Tarwe bevat veel gluten, een soort eiwit dat in water een elastische massa wordt. Bij het bakken van brood zorgen gluten ervoor dat het brood luchtig blijft na het rijzen.

Productie seitan

Door het deeg van tarwemeel langdurig met water te spoelen en te kneden spoelt uiteindelijk al het zetmeel eruit en blijft het eiwit over. Deze massa wordt vervolgens gekookt in water op smaak gebracht met bijvoorbeeld tamari, gember, zeewier en laurier. 

Seitanpoeder

Je kunt zelf seitan maken,  ook met behulp van tarwegluten. Je kunt dan je eigen smaak bepalen. Tarwegluten (ook wel seitanpoeder genoemd) koop je bijvoorbeeld bij de Zuidmolen, ook online te bestellen.

Yvette van Boven doet het graag even voor.

Eiwitten

Seitan is niet alleen door het eiwitgehalten, maar ook door de structuur te gebruiken als alternatief voor sommige gerechten met vlees (bijvoorbeeld seitanbroodje in plaats van saucijzebroodje). Het kan goed gebakken of gekookt worden zonder structuur te verliezen.


Recepten:

 

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl