Seitan

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, seitanSeitan is van oorsprong een Japans product, het wordt gemaakt van tarwe

Gluten

Tarwe bevat veel gluten, een soort eiwit dat in water een elastische massa wordt.

Bij het maken van brood zorgen gluten ervoor dat het brood luchtig blijft na het rijzen. 

Productie seitan

Door deeg van tarwemeel langdurig met water te spoelen en te kneden spoelt uiteindelijk al het zetmeel weg en blijven alleen de gluten over. Deze glutenmassa wordt vervolgens gekookt in water met bijvoorbeeld tamari, gember, zeewier en laurier. 

Eiwitten

Seitan bevat veel eiwit en is mede door zijn structuur te gebruiken als alternatief voor sommige gerechten met vlees (bijvoorbeeld seitanbroodje in plaats van saucijzebroodje). Het kan op veel manieren worden klaargemaakt.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl