Snijbiet

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, snijbietSnijbiet is er in veel varianten, de meest voorkomende is de plant met de dikke witte nerven, deze wordt ook wel warmoes genoemd. 

Soms wordt er ook snijbiet met rode nerven aangeboden. Naar veelkleurige snijbiet moet je soms wat langer zoeken, of zelf in de moestuin telen. 

Moestuin

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zomerse maaltijdsoepSnijbiet groeit het best op voedzame grond. De zaden zijn groot en hoekig, net als bij bietjes (kluwen). Er komt ook altijd meer dan 1 plantje op. Zodra het mogelijk is verwijder je het kleinste plantje om de andere plant meer groeiruimte te geven. Snijbiet kan geoogst worden door het vlak bij de grond af te snijden, het groeit dan verder. Snijbiet kan geoogst worden tot de eerste nachtvorst. 

De veelkleurige variant is een sieraad in de tuin en op het bord. Het laat zich verwerken zoals spinazie en bevat een hoog gehalte aan vitamines en mineralen zoals ijzer en B├Ętacaroteen. 

De smaak lijkt wat op spinazie, maar ook een beetje op bietjes.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl