Snijbiet

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, snijbietSnijbiet is er in veel varianten, de meest voorkomende is de plant met de dikke witte nerven, deze wordt ook wel warmoes genoemd. 

Soms wordt er ook snijbiet met rode nerven aangeboden. Naar veelkleurige snijbiet moet je soms wat langer zoeken, of zelf in de moestuin telen. 

Moestuin

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zomerse maaltijdsoepSnijbiet groeit het best op voedzame grond. De zaden zijn groot en hoekig, net als bij bietjes (kluwen). Er komt ook altijd meer dan 1 plantje op. Zodra het mogelijk is verwijder je het kleinste plantje om de andere plant meer groeiruimte te geven. Snijbiet kan geoogst worden door het vlak bij de grond af te snijden, het groeit dan verder. Snijbiet kan geoogst worden tot de eerste nachtvorst. 

De veelkleurige variant is een sieraad in de tuin en op het bord. Het laat zich verwerken zoals spinazie en bevat een hoog gehalte aan vitamines en mineralen zoals ijzer en B√®tacaroteen. 

De smaak lijkt wat op spinazie, maar ook een beetje op bietjes.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl