Soesterknollen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, soesterknollenSoesterknollen is een streekproduct dat ik onlangs tegenkwam op De Windhond, een graanmolen op de Soester Engh. Ze worden ook verkocht op de SoesterMarkt.

Soesterknollen zijn weer terug na jarenlang te zijn weggeweest, een vergeten groente dus. 
Van oudsher werden ze vaak gebruikt in stamppotten.

Soesterknollen dienen als nateelt: na de roggeoogst worden de knollen gezaaid en in november-december geoogst.

De knollen en het vruchtvlees zijn goudgeel van kleur, smaak is vrij uniek, sommigen noemen het een delicatesse. Meer informatie over de Soesterknollen is na te lezen op de website Lammetjes Kijken.

Er bestaan ongetwijfeld regionale varianten van deze knol. Weet je er een, ik hoor het graag!


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl