Sperziebonen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, sperziebonenBijna iedereen lust sperziebonen, ze worden dan ook het hele jaar rond gegeten. Het is een gemakkelijke groente die bij veel gerechten past. 

Sperziebonen houden van warmte en groeien in ons klimaat alleen in de zomer. De sperziebonen die de rest van het jaar te koop zijn worden ingevlogen, meestal vanuit Egypte en omgeving. Dit transport gaat niet alleen ten koste van de versheid en de voedingswaarde, maar ook van het milieu.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zomerroerbakgroentenSperziebonen, maar ook snijbonen, zijn er in allerlei soorten en maten, lage rassen, klimmende rassen, dik, dun, rood gevlekt, geel, groen of zelfs zwart. Wanneer je een moestuin hebt is het erg leuk om verschillende soorten te telen. Vooral de klimmende pronkbonen met hun rode bloemen zijn een feest voor het oog.

Verse sperziebonen ondersteunen de werking van de lever en de alvleesklier en ze hebben daarnaast een bloedzuiverende werking.


Recepten met sperziebonen:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl