Spinazie

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, spinazieSpinazie is een bladgroente die vooral in het voor- en najaar in de volle grond geteeld wordt, in de zomer als het warm en droog is schieten ze te snel in de zaadvorming.

Er bestaan verschillende rassen spinazie onder andere afhankelijk van klimaat, geografische ligging en seizoen. De bladeren variĆ«ren tussen groot-klein en donkergroen-lichtgroen.

Popeye en de ijzermythe

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, spinazierolletjesTijdens de 2e Wereldoorlog werd Popeye de Zeeman in Amerika ingezet om de bevolking aan te sporen minder vlees en meer groenten te consumeren om zodoende de invoer van vlees te verminderen. Spinazie werd aangeprezen om het hoge gehalte aan ijzer. De campagne slaagde, de consumptie van spinazie steeg in die periode met 30%. De tekenfilmpjes gingen een eigen leven leiden en de mythe over het hoge ijzergehalte in spinazie leeft nog steeds voort.

Spinazie bevat inderdaad een behoorlijke hoeveelheid ijzer, maar er zijn meer groenten en voedingsmiddelen met een hoog ijzergehalte. Wil je echt een flinke ijzerdosis, voeg dan een flinke hoeveelheid jonge brandneteltoppen aan de spinazie toe. In smaak ontloopt dat elkaar niet veel maar het ijzergehalte van brandnetels is vele malen hoger en ook beter opneembaar door onze spijsvertering.


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl