Steranijs

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, steranijsSteranijs is als specerij erg herkenbaar aan de vorm. De smaak lijkt op die van anijszaad, maar is sterker. 

Steranijs is de decoratieve vrucht van een groenblijvende boom die bijna 10 meter hoog kan worden, de boom is familie van de Magnolia.

Van volgroeide bomen kan drie maal per jaar geoogst worden. Vooral het stervormige gedeelte (vrucht) heeft een sterke anijssmaak, de zaden niet of minder. 

Aziƫ

Steranijs komt oorspronkelijk uit Zuid-China, maar wordt ook verbouwd in andere Aziatische landen. 

Smaak

Steranijs wordt in onze omgeving vaak gebruikt om gerechten en dranken een zoete smaak te geven. Deze specerij wordt ook vaak gebruikt in kruidentheemengsels.

Steranijs wordt als hele vrucht of gemalen verkocht en is vooral geschikt voor zoete gerechten met vruchten en in gebak.

Heilzaam
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, perendrank

Steranijs bevordert de eetlust en is ondersteunend voor de spijsvertering, is krampstillend, werkt verlichtend bij maagpijn en hoesten.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl