Tahin
Tahin wordt gemaakt van geroosterd en gemalen sesamzaad.
Wit of bruin?
Witte tahin is gemaakt van gepeld sesamzaad wat daarna geroosterd is. Bruine tahin is gemaakt van ongepeld en geroosterd sesamzaad.
Voedingswaarde tahin
Sesamzaad bevat zo’n 50% olie en 20% eiwit, is rijk aan vitamines E, B1, en B6 en mineralen, waaronder calcium, ijzer, kalium, fosfor en zink.
Gebruik tahin
Tahin is lekker op brood, maar ook een uitstekende smaakmaker in soepen en sauzen. Het wordt traditioneel veel gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten.
Recepten met Tahin:
- Sesamsnacks (glutenvrij)
- Bonenburgers
- Vegetarische erwtensoep
- Misosoep

Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.
Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.