Teff

Teff is een van de vele gierstsoorten en heeft een piepklein zaadje. Zo klein, dat het niet te pellen of te slijpen is, het wordt daarom ook wel dwerggierst genoemd. 

Teff wordt in Nederland vooral verkocht als meel of als vlokken.

De aar van dit graan wordt slechts 80 cm. hoog. De teelt van teff is arbeidsintensief en is niet erg winstgevend.

Injera

Oorspronkelijk groeit dit graan in het hoogland van Ethiopiƫ, hier bakt men er een soort brood van: Injera. Het wordt gemaakt door teffmeel met water 3 dagen te laten fermenteren. Daarna wordt dit deeg op een grote bakplaat gebakken tot grote platte broden.

Voedingswaarde teff

Teff is zeer voedzaam en rijk aan mineralen, waaronder ijzer en calcium en voedingsvezels.

Glutenvrij

Teff is net zoals alle gierstsoorten glutenvrij.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, teffbrood

Smaak van teff

Teff is wit, rood of bruin van kleur. De witte variant is de duurste en was vroeger voorbehouden aan de koninklijke familie. Het smaakt nootachtig, de de rode variant is de goedkoopste en heeft het hoogste ijzergehalte. Rode en bruine teff hebben meer een grondsmaak zoals in bietjes.


 

Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl