Tofu

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, tofuTofu wordt gemaakt van sojabonen, een peulvrucht. De productie van tofu lijkt wel wat op de productie van kaas. Geweekte sojabonen worden vermalen, vervolgens in water gekookt en daarna gefilterd. Zo ontstaat er sojamelk, de sojamelk wordt voor de productie van tofu gestremd met magnesiumzout en de wrongel in blokken geperst.

Neem eens een kijkje in de tofu fabriek.

Tofu is van zichzelf heel saai van smaak, je zult er altijd iets mee moeten doen om het lekker te maken. Bijvoorbeeld marineren of verwerken in een gerecht.

Spijsvertering

Wanneer je wat moeite hebt om peulvruchten te verteren, dan is het een goed idee om in plaats daarvan af en toe tofu of tempeh te eten. Zodra je dat zonder moeite kunt verteren kan je ook eens rode linzen gaan proberen.

Tofu in de keuken

Tofu kan gebakken, gegrild of gekookt worden.

Voedingstoffen

Tofu heeft o.a. een hoog gehalte aan plantaardige eiwitten, daarnaast ook nog aardig wat Calcium en B-vitamines.

Tofu bewaren

Een restje rauwe tofu kan je nog een paar dagen in de koelkast bewaren. In een afgesloten bakje en onder water. Dagelijks het water verversen.


Recepten met tofu:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl