Umeboshipasta

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, umeboshipasta

De ume pruim is een bijzondere vrucht die we in Nederland niet vers kennen. Soms wordt het een pruim genoemd en soms een abrikoos. In Japan noemen ze het een ume.

 

 

Ume

Verse ume zijn niet te eten (net zoals olijven), ze worden eerst twee maanden gefermenteerd samen met zeezout, daarna zon-gedroogd en vervolgens samen met shisoblad  ingemaakt om te rijpen. Tijdens dit maandenlange proces geeft het shisoblad de rode kleur aan de ume en ontstaat Ume-boshi

Ume-boshi

Ume-boshi is in Japan een veelzijdig en veel gebruikt culinair product, het smaakt zuur en zout tegelijk.

Ume-boshi wordt bovendien ingezet als huismiddel tegen talloze aandoeningen zoals maagproblemen en vermoeidheidsklachten. 

Ume-boshi stimuleert vooral de werking van de lever en de nieren.

Ume-boshi pasta

Umeboshipasta is het gemalen vruchtvlees van de ume, zonder de pit. Deze pasta heeft dezelfde eigenschappen als ume-boshi en is gemakkelijk toe te passen in diverse gerechten.

Het past erg goed in rijstgerechten.

Ume-su

Ume-su is het vocht dat overblijft na de fermentatie van Ume-boshi en is een beetje zuur en vooral erg zout van smaak. 

Ume-su kan heel veel gerechten in smaak versterken.

Hou de dosering laag, want de smaak is echt veel zouter dan je verwacht.


Recepten met umeboshipasta:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl