Veldsla

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, veldslaVeldsla is geen familie van de kropsla, maar van de kamperfoelie. In de moestuin is dit verschil goed te zien aan de zaden, slazaad is fijn, langwerpig en klein, veldslazaad is veel groter, ronder en doet een beetje denken aan popcorn.

Veldsla is een echte wintergroente, de oogsttijd is in de herfst en winter (oktober-maart) en verdraagt zelfs lichte vorst. Veldsla wordt zowel op de volle grond als in kassen geteeld.

Naast vitamine C bevat veldsla veel mineralen o.a. ijzer en calcium.

Wanneer je veldsla dicht op elkaar zaait kan je al snel oogsten, zaai je het wat verder uit elkaar dan vormen zich rozetjes van bladeren.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, veldsla met pastinaakAndere namen voor veldsla: vet, broeivet, korensla, ezelsoor.

Gebruik veldsla niet alleen als garnering, de smaak is de moeite waard om dit gewas een hoofdrol te laten spelen in de salade.

Deze sla moet voorzichtig gewassen worden: een kwartier in een bak koud water zetten, dan laat het meeste zand en aarde los. Daarna afgieten, nogmaals voorzichtig in een kom met schoon water uitspoelen en uit laten lekken in een vergiet.


Recepten met veldsla:

veldsla past goed in groene bladsalades in herfst en winter

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl