Veldsla

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, veldslaVeldsla is geen familie van de kropsla, maar van de kamperfoelie. In de moestuin is dit verschil goed te zien aan de zaden, slazaad is fijn, langwerpig en klein, veldslazaad is veel groter, ronder en doet een beetje denken aan popcorn.

Veldsla is een echte wintergroente, de oogsttijd is in de herfst en winter (oktober-maart) en verdraagt zelfs lichte vorst. Veldsla wordt zowel op de volle grond als in kassen geteeld.

Naast vitamine C bevat veldsla veel mineralen o.a. ijzer en calcium.

Wanneer je veldsla dicht op elkaar zaait kan je al snel oogsten, zaai je het wat verder uit elkaar dan vormen zich rozetjes van bladeren.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, veldsla met pastinaakAndere namen voor veldsla: vet, broeivet, korensla, ezelsoor.

Gebruik veldsla niet alleen als garnering, de smaak is de moeite waard om dit gewas een hoofdrol te laten spelen in de salade.

Deze sla moet voorzichtig gewassen worden: een kwartier in een bak koud water zetten, dan laat het meeste zand en aarde los. Daarna afgieten, nogmaals voorzichtig in een kom met schoon water uitspoelen en uit laten lekken in een vergiet.


Recepten met veldsla:

veldsla past goed in groene bladsalades in herfst en winter

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl