Venkelzaad

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, venkelzaadEen venkelknol is geen knol, maar bestaat uit een samengegroeide laag van verdikte bladscheden, die uitlopen in holle stengels met fijn blad.

Groente

Het jonge groen van het blad wordt ook wel veertjes genoemd en kan gebruikt worden als kruiderij of garnering. Venkel als groente wordt geoogst voor de bloei, maar laat je de plant doorschieten dan ontstaan er schermbloemen met kleine gele bloemetjes en later zaad.

Aroma

De hele plant heeft een sterk anijsaroma.
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wintergroenten

Spijsvertering

Venkelzaad wordt ook gebruikt in de keuken, zowel in gerechten als in veel soorten kruidenthee. Het zaad bevordert een goede spijsvertering en wordt vaak met succes gebruikt tegen (darm)krampen.

Olie

Uit het zaad wordt ook olie gewonnen voor medicinale toepassingen.


Recepten met venkelzaad:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl