Venkelzaad

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, natuurvoedingskundige, venkelzaadEen venkelknol is geen knol, maar bestaat uit een samengegroeide laag van verdikte bladscheden, die uitlopen in holle stengels met fijn blad.

Groente

Het jonge groen van het blad wordt ook wel veertjes genoemd en kan gebruikt worden als kruiderij of garnering. Venkel als groente wordt geoogst voor de bloei, maar laat je de plant doorschieten dan ontstaan er schermbloemen met kleine gele bloemetjes en later zaad.

Aroma

De hele plant heeft een sterk anijsaroma.
Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wintergroenten

Spijsvertering

Venkelzaad wordt ook gebruikt in de keuken, zowel in gerechten als in veel soorten kruidenthee. Het zaad bevordert een goede spijsvertering en wordt vaak met succes gebruikt tegen (darm)krampen.

Olie

Uit het zaad wordt ook olie gewonnen voor medicinale toepassingen.


Recepten met venkelzaad:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl