Wakame

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wakameWakame is een zeewier, om precies te zijn een bruinwier en wordt wereldwijd het meest gegeten. Van oudsher komt Wakame voornamelijk uit Azië, maar het wordt ook voor de kust van Bretagne geoogst en zelfs in de Oosterschelde. Wakame houdt van koude en sterke oceaanstromingen. Het groeit en verspreidt zich als onkruid.

Wakame wordt zowel gedroogd als vers verkocht. Droog of vers, je moet het van te voren altijd even afspoelen en weken. Volg de aanwijzingen op de verpakking. De harde nerf kan het beste weggesneden worden, deze is lekker om bouillon van te trekken, het versterkt de smaak van groenten en bonenschotels.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zeegroente salade​Vers zeewier is te koop in goed gesorteerde natuurvoedingswinkels, je vindt het in het koelvak.

Wakame is rijk aan voedingsstofffen zoals vitamine B complex en eiwit, daarnaast bevat het mineralen waaronder calcium en ijzer en uiteraard ook jodium en sporenelementen.

Vooral mensen die nooit vis eten en meestal on-gejodeerd zout wordt aangeraden hun menu regelmatig aan te vullen met zeewier.


Recepten met Wakame:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl