Waterkers

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, waterkersWaterkers houdt van water zoals de naam al aangeeft en groeit van nature op plaatsen die altijd vochtig zijn, zoals in beeklopen. De kers in de naam verwijst naar de pittige smaak zoals in sterrekers.

Waterkers is een plant met holle stelen en glanzende donkergroene, sappige blaadjes. Eenmaal geoogst verleppen de blaadjes snel.

Waterkers kan het beste rauw worden gegeten en is een smaakmaker in veel rauwkostsalades. De smaak is pittig, zoals in radijsjes, de smaak is in de winter wat sterker dan in de lente.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, salade met kiemenVoedingswaarde waterkers

Waterkers bevat veel vitamine C en is rijk aan mineralen zoals Calcium, en Magnesium.

Aan waterkers wordt al eeuwenlang geneeskrachtige effecten toegeschreven. Onder andere door de in de plant aanwezige salicylzuur en glucosinolaten.

Teelt waterkers

In Nederland wordt waterkers gekweekt door kwekerij De Klispoel in de buurt van Nijmegen. Meer informatie over de teelt van waterkers en het gebruik hiervan kunt u vinden op hun website.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl