Witte kool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, wittekoolWitte kool is een zogenaamde sluitkool, net zoals groene kool en rodekool. De kleur van witte kool is overigens niet wit maar lichtgroen. Het is een van de oudste koolsoorten die we kennen. 

Sluitkolen zijn echte bewaargroentes. Dat wil zeggen dat deze groenten in de herfst worden geoogst en koel en donker worden bewaard tot het einde van winter en dan toch nog als verse groente kan worden verkocht. Ook thuis kan de kool op een koele donkere plaats nog lang na aankoop worden bewaard. Wel worden kolen zo na de jaarwisseling door het bewaren wat stugger, waardoor ze een langere kooktijd nodig hebben.

Wittekool wordt geteeld op vruchtbare wat zwaardere grond omdat het een gulzige groeier is. Het blad van de kool is sappig en groeit zo dicht op elkaar dat het een gesloten krop vormt. Dat maakt de kool geschikt voor bewaren gedurende de winter. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, witte kool uit de oven

Witte kool moet niet langer dan 10-20 minuten gekookt worden, anders wordt de kool zwaar verteerbaar.

Alle kolen bevatten veel vitamine A, C, ijzer en voedingsvezels.

Van witte kool wordt ook zuurkool gemaakt.


Recepten met witte kool:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl