Zuurkool

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zuurkoolZuurkool is gefermenteerde wittekool.

Fermentatie is een van de oudste en simpelste manieren van conserveren. Er is geen extra warmte voor nodig, alleen wat zout en melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën zitten overal om ons heen in de lucht en dus ook op de groenten. Melkzuurbacteriën voeden zich met de plantaardige suikers uit de groenten en zetten dit om in melkzuur, kooldioxide en alcohol. Het overgrote deel van de plant blijft echter intact, ook de voedingsstoffen waaronder de vitamine C. Door fermentatie wordt onder andere vitamine B gecreëerd. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gevulde appelsOver het algemeen neemt de totale voedingswaarde bij fermentatie toe. Voedsel wordt door melkzuurfermentatie niet alleen langer houdbaar, maar ook beter verteerbaar. 

Zuurkool is gemaakt van wittekool en bevat veel vitamine C, vitamine B en ijzer. Zuurkool is ook lichter verteerbaar dan wittekool.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl