Zwarte komijn

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zwarte komijnZwarte komijn is geen familie van de ‘gewone’ komijn maar van de boterbloem en komt oorspronkelijk voor in Zuid-Europa en het Midden-Oosten. 

De zaden lijken uiterlijk meer op het zaad van uien of bieslook dan op komijnzaden. Zwarte komijn bevat een hoog gehalte etherische oliën en smaakt aromatisch, licht bitter en een beetje scherp als milde peper. Wanneer je de zaden voor gebruik roostert wordt de smaak intensiever.

Zwarte komijn wordt veel gebruikt in Indische kruidenmengsels en als smaakmaker op broden.

Heilzaam

Er worden veel heilzame effecten aan het gebruik van zwarte komijn toegeschreven. Vooral bij luchtwegklachten en eczeem. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, courgette-feta-taart

Thee van zwarte komijn

  • 0,5 liter water water
  • 1 theelepel zwarte komijn
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelpel kamille

De kruiden 10 minuten koken in het water, daarna afzeven.

Deze thee werkt verlichtend bij verkoudheid, maar is ook te gebruiken als aromatisch stoombad. 

Verkrijgbaarheid zwarte komijn

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, zwarte komijnZwarte komijn van Het Bauwe Huis (Demeter kwaliteit) is in elk geval te koop bij de Natuurwinkel in Utrecht onder de naam Nigella sativa.


Recepten:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl