Bramen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, bramenEinde zomer, begin herfst zijn de bramen rijp.

Wilde bramen hebben sterk groeiende lange scheuten met scherpe stekels en kleine, maar aromatische vruchten. Je komt deze struiken overal tegen ook langs bosranden of in de duinen.

De gekweekte bramen hebben scheuten zonder doorns en duidelijk grotere vruchten, de smaak is meestal iets vlakker en minder zoet.

Deze kwetsbare vruchten zijn rijp het allerlekkerste, maar op dat moment ook erg kwetsbaar. Meestal worden ze daarom verwerkt in jam, sap en gebak. De smaak van bramen combineert goed met die van appels of peren.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, calfoutisBramen zijn rijk aan voedingsvezels, mineralen waaronder magnesium, ijzer en calcium en vitamines C en E. Bramen hebben een bloedzuiverende werking en kunnen maagklachten verlichten.


Recepten met bramen

 

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is meer dan brandstof, of een optelsom van voedingsstoffen. Als natuurvoedingskundige vertel ik daar graag over in een workshop

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl