Duindoorn oersap

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, duindoorn oersapDe duindoorn is familie van de olijf en groeit in Europa op arme gronden. In Nederland groeit een wilde variant in het duingebied, maar duindoorn wordt ook wel geteeld, vooral in het voormalige Oost-Duitsland. 

De takken van de duindoorn hebben lange scherpe stekels. De bessen rijpen in de late zomer en kunnen wel tot midden winter aan de takken blijven hangen.

Duindoornbessen zijn rijk aan vitamines A, C (7 x zoveel als in citrusfruit) en E. In de pitten zit waardevolle olie die gebruikt wordt in de cosmetica-industrie.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, blauwe-bessendessertDe smaak van duindoornbessen is erg zuur, het bevat veel vruchtzuren, deze vruchtzuren hebben een laxerende werking en dragen bij aan het bevorderen van de vitaliteit.

Duindoorn oersap is puur sap, zonder enige toevoeging. 


Recepten:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl