Kaneel

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kaneelKaneel komt van de kaneelboom, dat is een groenblijvende boom van dezelfde familie als laurier en avocado. 

De kaneelboom groeit in tropische landen en kan 20 meter hoog worden, voor de teelt van kaneel worden de bomen gesnoeid tot struiken. De kleine jonge twijgen worden ontschorst, de binnenste bast wordt gedroogd tot kaneelstokjes, hierbij rollen ze zichzelf op.

Ceylon of Cassia

Het woord kaneel komt van het Latijnse woord canella wat simpelweg stokje betekent. Kaneel uit Sri Lanka (Ceylon-kaneel) heeft een goed aroma en een zoete smaak.

Er bestaan ook andere variĆ«teiten waaronder Cassia-kaneel, wat voornamelijk in Zuid-China wordt geteeld, deze heeft een meer kruidige smaak, maar een zwakker aroma. Cassia kaneelstokjes hebben een dikkere bast en vormen na het drogen een hol stokje. Kaneelstokjes worden ook vermalen verkocht als kaneelpoeder.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, perentaart

Kaneel stimuleert de doorbloeding en heeft daardoor een verwarmende werking, het stimuleert spijsvertering en heeft een verzachtende werking bij maagklachten en krampen. Bovendien heeft kaneel een antibacteriƫle en schimmelremmende werking.

Kaneelpoeder wordt vaak verwerkt in gebak en koekjes maar kan ook worden gebruikt in hartige gerechten. 


Zoete recepten met kaneel:

Hartige recepten met kaneel:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl