Proeverij De Beekhoeve
Op zaterdag 22 juni heb ik een proeverij verzorgd op De Beekhoeve in Kamerik.
Hier worden koeien voor een dubbeldoel gehouden: zowel voor de melk als het vlees. De kalfjes blijven een paar weken bij hun moeder, dat geeft sterke en gezonde koeien. De zuivel wordt verwerkt of aan huis verkocht. Op deze boederij zijn ook rauwe melk en producten hiervan te koop.
Met de verse rauwmelkse roomkaas en yoghurt maakte ik onderstaand gerecht:
Radijsspread
Ingrediënten:
• 10 radijzen
• 1 doos radijskiemen (of alfalfa)
• 150 gram verse roomkaas
• 3 eetlepels volle yoghurt
• kruidenzout
Bereiding:
• Was de radijzen en rasp ze op een grove rasp.
• Snij de kiemen fijn.
• Roer de verse kaas en yoghurt los en breng het op smaak met kruidenzout
• Meng nu de radijs en de kiemen door dit mengsel.
Heerlijk als broodbeleg of als dressing voor rauwkost.

Ineke Fienieg
Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.
Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.