Gember

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, gemberGember is een tropisch gewas, het gebruikte deel zijn de wortelstokken van de tropische gemberplant, deze plant is familie van o.a. de kurkuma (geelwortel).

Gember smaakt scherp en aromatisch en is een van de oudste gebruikte specerijen. Gember komt oorspronkelijke uit Zuidoost-Aziƫ, in de Romeinse tijd werd gember al in Europa gebruikt.

Gember kan vers of gedroogd (poeder) in veel gerechten en dranken worden verwerkt.

Gember ondersteunt de spijsvertering en heeft een krampstillende werking voor maag en darmen. Gember heeft ook een verwarmend effect en bevordert de transpiratie. Het meest bekende effect van gember is dat het misselijkheid tegengaat bij reisziekte of zwangerschap. Maar het wordt ook ingezet bij reumatische aandoeningen en als ondersteuning van de lever. Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, kruidige pompoensoep

Gemberthee

  • Kokend water op een stukje verse gember evt. aangevuld met een schijfje citroen en wat honing, in de morgen ter ondersteuning van de lever.
  • Kokend water op een stukje gember, met een paar blaadjes salie en wat anijszaadjes kunnen verlichting brengen bij verkoudheid.

Gember wordt in veel gerechten gebruikt, hieronder een greep uit het receptenarchief.

Recepten met verse gember:

Recepten met gemberpoeder:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Kom kennismaken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl