Rode linzen

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, rode linzenRode linzen zijn de lobben van de berglinzen. deze worden geteeld in de hoogvlaktes van Turkije met een klimaat van warme dagen en koele nachten.

 

Splitlinzen?

Berglinzen zijn aan de buitenkant bruin en van binnen oranjerood gekleurd. Het vlies van deze berglinzen wordt door middel van borstels verwijderd. De rode lobben blijven over en worden rode linzen genoemd.

Een zelfde soort proces als bij spliterwten.

Pap

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, Italiaanse maaltijdsoepRode linzen hoeven niet geweekt te worden en zijn zeer snel gaar, ze koken altijd tot pap. Ze zijn daarom in het bijzonder geschikt voor soepen en sauzen.

Voedingswaarde

Linzen zijn rijk aan complexe koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten en bevatten naast B-vitaminen de mineralen ijzer, fosfor en magnesium.


Recepten met rode linzen:

Ineke Fienieg

Gezonde voeding is veel meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Het gaat erom wat je ermee doet, zowel in de keuken als in je spijsvertering. Over dit onderwerp heb ik een aantal vrij unieke workshops ontwikkeld, met deelnemers uit heel Nederland. Jij bent ook van harte welkom.

Abonneer je ook op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en blogs.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor wekelijkse wetenswaardigheden uit de natuurvoedingskeuken!

Inschrijven Nieuwsbrief

Agenda

Recepten

Zoek een recept uit de natuurvoedingskeuken!

Recepten

Weblog | Recent

Weblog | Thema

Mijn aanbod

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl