Garam Masala

Garam Masala is een mengsel van specerijen dat veel gebruikt wordt in India, je kunt het kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken.

De samenstelling van specerijen kan sterk variƫren. Dit recept komt uit het tv-programma The Food Truck, een kook-show uit Nieuw Zeeland.Voedwel, natuurlijk voedingsadvies, curry met watermeloen

Pas de maat van je lepel aan, aan de gewenste hoeveelheid:

Verwarm een droge koekenpan en rooster deze specerijen zachtjes tot ze lekker beginnen te ruiken en wat kleuren. Afkoelen en fijnmalen in een (koffie)molen of vijzel. Vermeng dit met:

  • 1 theelepel geelwortel
  • 1 theelepel paprikapoeder

Goed mengen. Kan in een (jam)potje bewaard worden.


Recepten met Garam Masala:

Ineke Fienieg

Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.

Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.

Voedwel, natuurlijk voedingsadvies

030 879 9451
info AT voedwel DOT nl