Garam Masala
Garam Masala is een mengsel van specerijen dat veel gebruikt wordt in India, je kunt het kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken.
De samenstelling van specerijen kan sterk variƫren. Dit recept komt uit het tv-programma The Food Truck, een kook-show uit Nieuw Zeeland.
Pas de maat van je lepel aan, aan de gewenste hoeveelheid:
- 1 lepel korianderzaad
- 1 lepel komijnzaad
- 1 lepel kardemompeulen (daarna zaadjes uit de peulen halen)
- 1 lepel venkelzaad
- 1 lepel kruidnagels
- 1 lepel gebroken kaneelstokje (Ceylon kwaliteit)
Verwarm een droge koekenpan en rooster deze specerijen zachtjes tot ze lekker beginnen te ruiken en wat kleuren. Afkoelen en fijnmalen in een (koffie)molen of vijzel. Vermeng dit met:
- 1 theelepel geelwortel
- 1 theelepel paprikapoeder
Goed mengen. Kan in een (jam)potje bewaard worden.
Recepten met Garam Masala:

Ineke Fienieg
Mijn naam is Ineke Fienieg, als natuurvoedingskundige wijs ik duurzame consumenten de weg naar het verbeteren van hun gezondheid met natuurvoeding. Holistisch, antroposofisch en vooral erg praktisch.
Regelmatig geef ik workshops, kijk in de Agenda voor het actuele aanbod.